Thuis Aanmelden Registreren Zoeken Over Gezocht Naar mijn weblog Contact
Onze voorouders
Print Voeg bladwijzer toe

Bronnen voor de stamboom

Voor mijn onderzoek maakte ik gebruik van heel veel bronnen. De gegevens voor het stamboomonderzoek zijn op heel veel verschillende plaatsen te vinden. Vaak zijn dat gegevens van (kerkelijke of overheids) instanties. Maar ook wordt wel gebruik gemaakt van de gegevens van collega-stamboomonderzoekers. Het is een goed gebruik dat stamboomonderzoekers zoveel mogelijk hun bronnen vermelden. Aan de ene kant geeft dat inzicht in de betrouwbaarheid van de gevens en andere kant geeft dat de onderzoeker inzicht hoe hij de gegevens heeft gekregen en dus ook hoe betrouwbaar ze zijn en op of grond daarvan aanvullende onderzoek nodig is.

Hieronder zijn enkele links naar bronnen die door mij zijn gebruikt:Instanties


Vereniging Oud Scherpenzeel
Deze vereniging houdt zich bezig met alle aspecten van de geschiedenis van Scherpenzeel. Op de site zijn de geboorten in de gemeente Scherpenzeel tussen 1812 en 1910 vermeld. Ook is er een lijst met huwelijken tussen 1812 en 1935 en een lijst met de overlijdens tussen 1812 en 1950. En tenslotte zijn er heel veel genealogiën van families die iets hadden met de gemeente Scherpenzeel, maar ook femilies uit de regio zijn gepubliceerd. Met name deze laatste publucaties zijn voor mij een onuitputtelijke bron voor het vinden van de voorouders en hun relaties.


WieWasWie
WieWasWie wil genealogie en historisch persoonsonderzoek voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk maken. Hiervoor bieden wij één plek waar je betrouwbare bronnen kunt vinden voor historisch persoonsonderzoek en ondersteuning krijgt bij je zoektocht. De kracht van WieWasWie zit vooral in het enorme aanbod van historische documenten.


Openarchieven
Doorzoek de genealogische gegevens van Nederlandse en Belgische archieven en vind automatisch gelinkte akten en aanvullende informatie over personen en context.

Particulieren

Gerard van den Brandhof


Maatwerk
Heel veel informatie over de familie Ter Maaten vond ik in het boek Maatwerk met de geschiedenis over de genoemde familie.


Wilma van Roekel
Wilma van Roekel onderzoekt de voorouders van haar ouders en de ouders van haar echtgenoot. Eèn van de takken is Evers. Dat is dezelfde tak als de tak Evers in mijn stamboom


Teus Schimmel

Op deze homepage www.tschimmel.nl de genealogische gegevens van de familienaam SCHIMMEL.

Websites met stambomen van diverse stamboomonderzoekers.


GenealogieOnline

Zoek naar uw voorouders en verwanten in gepubliceerde stambomen en publiceer ook zelf om aanknopingspunten in andere stambomen te vinden


Geneanet

Opgestart in 1996 door enkele gepassioneerde genealogen is Geneanet intussen gegroeid tot een gemeenschap van meer dan 4 miljoen leden die hun genealogische informatie gratis delen : meer dan 7 miljard personen in de stambomen, gedigitaliseerde archieven, familiefoto's, overzichtslijsten, allemaal beschikbaar via een krachtig zoekrobot en niet te vergeten een blog.


Deze site werd aangemaakt door The Next Generation of Genealogy Sitebuilding v. 13.0.3, geschreven door Darrin Lythgoe © 2001-2021.

Gegevens onderhouden door Jan Bos.


Over Ons | Achternamen | Statistieken | Wat is er nieuw | FAQ