Gezinsblad
woman‎N.N.‏‎
Geboren ‎1568‎

Huwelijk/relatie met:

manCoert Brandehof‏, zoon van Johan Brandehof en N.N.‏.
Geboren ‎± 1566 Noord Deurningen‎
Het erf Brandehof was eigendom van de Graaf van Bentheim. Evenals het erf Stocke, Avest, Eekman en Stuthof in de kerspels Denekamp en Oldenzaal. Dezegoederen hadden onder de oorlog niet veel geleden.
Graf Ernst van Bentheim meende onder de omstandigheden te mogen veronderstellen dat de in geldgebrek verkeerende provincie Overijssel niet ongenegenzou zijn zich van de onrendabele domeinen in Bentheim door verkoop of ruiling te ontdoen en hooptezijn doel met hulp van Landrentmeester Gerhard Sloette kunnen bereiken. Gerhard Sloet was beheerder en een beste kenner van de domeingoederen en kon door zijn woord groot gewicht in de schaal leggen.
Maar deze poging leed schipbreuk en de graaf liet op 24 augustus bij monde van Drost B. von Heiden voor de goederen 26.000 rijksdaalders bieden. Voorde vier Bentheimse erven in Brecklenkamp geschat op 8.000 rijksdaalders zouden geruild worden tegen even zo gelijkwaardige Toornsche goederen.
etc. etc..

Maar de graaf moest als waarborg voor deze handelingen voor de beloofde ontlasting geruilde 4 erven van alle schulden en aanspraken o.a. het Singraven,en de erven Stokke en Brandehof verpanden, doch behield het recht deze panden ten behoeve van betalingen der kooppenningen te verkopen.

Kind:

1.
manJan Brandehof‏
Geboren ‎± 1594 Noord Deurningen‎
Jan wordt genoemd 1622-1661