Zoals heel veel genealogen (stamboomonderzoekers) gebruik ik de laatste decennia de website WieWasWie (voorheen Genlias). Op die site worden de gedigitaliseerde gegevens getoond van heel akten en andere gegevens van personen. Tot voor kort nam ik min of meer klakkeloos aan dat die gedigitaliseerde gegevens overeen kwamen met de originele akten. Tot ik vandaag aanliep tegen het feit dat ik op zoek was naar de gegevens rondom het overlijden van één van de personen in mijn stamboom. In het gedigitaliseerde systeem vond ik de naam van die persoon, met dezelfde ouders. Alleen was er vermeld dat de persoon 0 jaar was en levenloos zou zijn geboren. Dat riep natuurlijk vragen op: Is de gezochte persoon eerder overleden en gaat die akte over een zusje dat dan later werd geboren/overleden? Toen heb ik de scan van de officiële akte erbij gepakt en kon toen lezen dat het wel de gezochte persoon was, die op de datum van overlijden 27 jaar was. In die akte werd nergens gesproken over “levenloos”

Conclusie.

De gegevens uit het gedigitaliseerde systeem van WieWasWie zijn niet  zo voor 100% betrouwbaar als ik tot nu toe heb aangenomen. Voorzichtigheid is dus geboden.