Zoeken in de stamboom

In mijn stamboomonderzoek heb ik proberen uit te zoeken wie de voorouders zijn van mij en van mijn echtgenote. Dat gaat om de families Bos en Evers en de families Van Dijk en Van den Brandhof. De meeste mensen woonden in de Gelderse Vallei en de Utrechtse Heuvelrug.  Alleen de familie Evers heeft zijn roots in de Zuid-Veluwezoom.

Het is soms ook wel te merken dat de families in een relatief klein gebied woonden, want soms worden er relaties aangegaan tussen de families. Zo zou je het gevoel kunnen krijgen dat de bevolking van Renswoude in het midden van de 19e eeuw voor een heel groot deel bestond uit de gezamenlijke voorouders.

Hoe zoeken

Als je een overzicht wilt zien van de families zou je op één van de buttons hieronder kunnen klikken.

  • Een kwartierstaat geeft een overzicht van de voorouders van een persoon.
  • Een genealogie geeft een overzicht van alle nakomelingen van een persoon.

Maak in onderstaand overzicht een keuze om je zoektocht naar een individueel persoon te beginnen. In de meeste gevallen zal het het handigst zijn om te gaan zoeken op familie naam. Alleen voor een paar familienamen zal dat niet opgaan. De familie Bos, Van Dijk en Van den Brandhof kent zoveel personen dat je dan de persoon die je zoekt nog niet zo snel zult vinden. Dan kun je misschien beter op Personen zoeken klikken en dan de voornaam en achternaam invullen en vervolgens op de persoon die je zoekte.

                 

Kwartierstaat Jan Bos

De gegevens in mijn stamboom zijn niet mijn eigendom. Wel heb ik veel moeite gedaan om ze te verzamelen. Je kunt ze dus vrij gebruiken. Maar als je ze publiceert vermeld dan wel de bron (maak eventueel een link naar mijn website).
Jan Bos
websitebeheerder