Onze voorouders

Hulp bij het onderzoek

Informatie is altijd welkom

Stamboomonderzoek is een bezigheid die nooit stopt:

  • Er zijn nog personen die niet aan de stamboom zijn verbonden.
  • Gegevens over de geschiedenis van personen zijn (nog) niet bekend.
  • Er zijn nog objecten, zoals bijv. foto’s van een persoon die nog niet bekend zijn bij de onderzoeker.

Hoe dan ook, ik blijf altijd op zoek naar feiten, geschiedenissen of plaatjes van objecten die de geschiedenis van de personen in mijn stamboom tot leven kunnen brengen.

Daarnaast kan het heel goed zijn dat jij als bezoeker van deze website denkt, dat bepaalde gegevens niet juist zijn of heb je misschien informatie die een aanvulling vormt op mijn gegevens, of misschien heb je wel een foto van een persoon of een plaats die verbonden is aan de stamboom. In alle gevallen zal ik het op prijs stellen als je contact met me zou opnemen.


Gooi oude foto’s niet weg.

Misschien sta je binnenkort wel voor een lade met een doos met oude foto’s en denk je wat moet ik daarmee . Weg ermee. Niet doen ! Als het om één of meerdere foto’s gaat die verband houden

met mijn families neem dan contact met me op. Ik zou het prachtig vinden als ik mijn verzameling kan uitbreiden met de foto’s die jij niet meer hoeft te bewaren.​

INHOUD

Jan van den Brandhof had een vriendin

Op deze foto staan Evert Jan van den Brandhof en Gerritje Hogeweg afgebeeld samen met hun drie kinderen. Alle drie de kinderen hebben een partner: Dirkje is getrouwd met Jan van Dijk, Gerrit met Berendje Wissink en Jan wordt hier vergezeld door een dame (Staand, tweede van rechts). Ik ben benieuwd wie die dame is. Als er iemand is die dat weet vraag ik om contact met me op te nemen.
Jan van den Brandhof

De zusjes Henken

In april 2020 stuitte ik op een heel erg droevig verhaal over het gezin van Aart Henken en Evertje Appeldoorn. Evertje en dochter Janna (Jannie) overleden eind maart 1945 door de gevolgen van een bombardement door de Engelsen. Zij woonden op het Oudenhorsterpad in Woudenberg. Het doel van het bombardement was de spoorweg maar de bom kwam per ongeluk neer op de woning van de familie Henken. Met alle verschrikkelijke gevolgen van dien. Bij het naspeuren van dit verhaal ontdekte ik dat er maart 1945 drie kinderen waren Wil, Griet en Janna. Van Janna weet ik dat ze in 1931 was geboren, maar van het bestaan van de andere twee meisjes was en is mij niets bekend. Misschien zijn er mensen die dit lezen en mij de geboortedatum en verdere persoonlijke gegevens kunnen geven zodat ik dit verhaal kan aanvullen.
Kinderen van Aart Henken